Even voorstellen…

 • AMBIANCE ENSEMBLE 

  We zijn erg blij dit bijzondere ensemble ook dit jaar wee aan u te mogen presenteren. Het Ambiance Ensemble bestaat uit Justyna Wajda en Mathee van Ingen op viool, Rob Caspers op contrabas en Kees Swenne (arrangementen en muzikaal leider) aan de vleugel. Zij spelen sfeervolle, afwisselende muziek uit vele landen, culturen en stijlen: de toppers onder de tango’s, jazzstandards, populair klassiek, zigeunermuziek, blue grass en celtic. Zij spelen Gershwin’s Embraceable you tot Garota de Ipanema van Antonio Carlos Jobim, en met evenveel plezier de Pizzicato Polka van Johann Strauss Sohn of de Tango Ballade uit Kurt Weils Dreigroschenoper. Het Ambiance Ensemble streeft ernaar om aangename klanken van hoge muzikale kwaliteit te produceren, als achtergrondmuziek en als luistermuziek. Naast het optreden aan onze wandeling verleenden eerder medewerking aan benefiet-evenementen zoals de Midnight Walk in Leiden, de Muzikale Kerstwandeling Noordwijk, en binnenkort het LEARN2LEARN in Hillegom. Het Ambiance Ensemble organiseert ook clinics voor groepen muziekliefhebbers. Hun thuisbasis is Noordwijk aan Zee, maar ze treden op in het hele land.

 • DE BAND UPDATE 7

  De band is al een aantal jaren een begrip tijdens de muzikale wandeling. Door de jarenlange ervaring van deze enthousiaste bandleden hebben de mannen een zeer breed repertoire opgebouwd waarbij de meerstemmige zang hoog in het vaandel staat. Met nummers van o.a. de Cats, the Eagles, the Bee Gees, Neil Diamond, Simon and Garfunkel, Cliff Richard, Shadows, Hans Vermeulen, Santana en vele anderen , is het een feest van herkenning. Na een optreden in Duitsland is er veel belangstelling van onze oosterburen , maar eerst nog even in Delden op 6 Oktober 3 optredens voor het goede doel op de zondagmiddag

 • EMMA FINKERS

  Ook dit jaar mogen we ons weer verheugen op het sprankelende harpspel van Emma. Al op zeer jonge leeftijd is deze 19- jarige Deldense “verliefd” geworden op de harp. Vanaf augustus 2011 speelt ze mee met het harpensemble Alkyone van de muziekschool Hengelo. Het ensemble heeft in 2013 meegespeeld met het Prinses Christina Concours. Als beloning hiervoor mocht Emma workshops en lessen volgen van Manja Smits op het ArtEZ conservatorium. Hierna volgt een mooie periode bij het Twents Jeugd Symfonie Orkest (TJSO), waar ze als vaste harpiste nog steeds te horen is. En haar muzikale groei houdt nog niet op. Zij heeft inmiddels het eerste jaar van de opleiding docent muziek aan het Prins Claus conservatorium in Groningen achter de rug. Naast deze opleiding is zij intensief bezig met de verdere ontwikkeling van haar harpspel. Dit monde uit in een optreden met de wereldberoemde componist Johan de Meij, die o.a. de muziek componeerde voor The Lord of the Rings. Onlangs was ze met het Twents Jeugd Symfonie Orkest nog op tournee in Littouwen en hoopt ze het komende jaar deel uit te maken van het NSO (Nederlands Studenten Orkest).

 • DE BIG BANDITS

  De Big Bandits is één van de twee jeugdbigbands van OYFO muziek uit Hengelo. Een swingende ritmesectie, 6 trompetten, 5 saxen en 3 trombones maken er elke keer weer een feestje van. Van jazz tot pop, latin tot rock, deze band speelt veel verschillende stijlen in big band arrangementen. Naast de instrumentale stukken beschikken we ook over een vocalist want onze tweede trompettiste kan ook hartstikke mooi zingen. Improviseren is een belangrijk onderdeel: iedereen krijgt de kans om zelf te ontdekken hoe je moet soleren en doet dit graag. De band staat onder leiding van trompettiste, docent, componist en arrengeur Anne-Marie ten Heggeler.

 • SOUNDSCAPE

  De songs van Vocal Group “Soundscape” uit Enschede zijn door hun dirigent en arrangeur Rogier IJmker gearrangeerd tot een ‘soundscape’, waarmee de groep zich onderscheidt van andere groepen. Het repertoire bestaat uit nummers van bekende, maar ook van minder bekende artiesten. Op de songlist voor de Muzikale Wandeling op zondag 6 oktober 2019 staan o.a.: ‘Back in the water’ (HAEVN), ‘Curacao’ (Emma Bale), ‘Diggin’’ (Kovacs), ‘Wat is mijn hart’ (Marco Borsato), ‘Love Runs Out’ (One Republic).

 • JONATAN KUHLMANN

  Jonatan Kuhlmann, 22 jaar, dit studiejaar gestart aan het conservatorium van Amsterdam (bachelor jazz met hoofdvak drums). Achter het drumstel zit hij het beste op zijn plek. In Delden zal hij echter op de piano het een en ander laten horen. Vanaf 13 tot 20 jaar oud heeft hij les gehad van Stefan Blaak. In 2012 en 2014 nam hij deel aan het Prinses Christina Concours. Na een bijzondere vermelding de 1e keer, won Jonatan in 2014 de Donemus prijs, voor de beste uitvoering van een Nederlandse compositie (‘The body of Your Dreams’ van Jacob ter Veldhuis). het programma wat Jonathan dit jaar brengt bevat modern klassieke- en ook eigen werken.

 • ANNELIES LAMM & WILLEM KERSING

  De mezzosopraan Annelies Lamm studeerde solozang bij Henk Smit aan het Twents Conservatorium en volgde daarna cursussen o.a. bij Udo Reinemann. In 1989 was zij winnares van het Marriott Opera Concours te Amsterdam. Regelmatig is ze altsoliste in de Passionen en het Weihnachtsoratorium van Bach en het Requiem van Verdi. Ze zong in Mahlers tweede symfonie bij het Gelders Orkest en gaf in Praag de wereldpremière van een liederencyclus van de Tsjechische componist Jan Klusak. Bij de zaterdagmatinee in het Concertgebouw zong ze o.a in Le premier et dernier testament van Nicolas Obouchov en de Glagolitische mis van Janácek. In Leipzig zong ze de rol van Larina uit de opera Jevgeni Onjegin. Annelies Lamm heeft talloze rollen gezongen bij de Nederlandse Reisopera. In November vertolkt zij daarbij de rol van ‘Larina” uit ‘Jevgeni Onegin”. Dr.Willem Kersing was tot 2011 werkzaam als KNO-arts/ Foniater ( stem- en spraakarts) in het Medisch Spectrum Twente te Enschede. Sinds 2000 verbonden aan het UMCU als unive rsitair hoofddocent Foniatrie. Speelt sinds zijn vijfde jaar piano. Hij studeerde aan het conservatorium Utrecht en Enschede en maakt deel uit van diverse piano-duo’s,-trio’s, -kwartetten en – kwintetten. Ook begeleidt hij vele zangers/zangeressen o.a. bij de coaching door Marion van den Akker. Met John Fernon en Ingrid van Ree deed hij recent een programma met muziek t.g.v. de herdenking van het 100-jarig einde van de Eerste Wereldoorlog. Recent nam hij met Marion van den Akker Liederkreis op. 39 van R. Schumann, liederen van L.van Beethoven en J. Sibelius op.

 • DWARSFLUITDUO MARGO DETERD OUDE WEME & NICOLE TER MORSCHE

  Margo en Nicole leerden elkaar kennen bij muziekvereniging Amicitia in Delden. Beide speelden zij dwarsfluit in dit plaatselijke harmonie orkest. Margo speelt in diverse ensembles, koren en op gelegenheden. Daarnaast is zij een zeer vakkundig en bedreven docent blokfluit en dwarsfluit in Haaksbergen. Nicole ging op haar 11e naar het conservatorium in Zwolle voor de vooropleiding “jong talent klas”. Op latere leeftijd volgde zij een masterclass fluit in Oxford. De dames voelen elkaar, muzikaal gezien, feilloos aan en hebben aan een ademhaling of blik genoeg om elkaar te begrijpen. Een duo waar het plezier en de liefde voor muziek duidelijk zichtbaar is. De warme tonen van de beide fluiten mengen zich tot een waar schouwspel voor de oren.

 • SALONORKEST BELLE EPOQUE

  Salonorkest Belle Epoque speelt al ruim 40 jaar authentieke salonmuziek: nostalgische walsen, potpourri’s, karakterstukken en intermezzi uit (vooral) de Belle Epoque periode (1890 – 1910). Salonorkest Belle Epoque bestaat uit zes enthousiaste en ervaren amateurmusici en kent de volgende bezetting: Hanneke te Wierik – piano, Han Vinke en Rob Flink – viool, Barbera Vinke-Deinum – cello, Menno van Duuren – fluit en Frans Schuitemaker – hobo. De afgelopen decennia werkten zij mee aan diverse radioprogramma’s, maakte een CD-opname en traden behalve in eigen land ook op in België, Duitsland en Zwitserland

 • SOUNDSCAPE

  De songs van Vocal Group “Soundscape” uit Enschede zijn door hun dirigent en arrangeur Rogier IJmker gearrangeerd tot een ‘soundscape’, waarmee de groep zich onderscheidt van andere groepen. Het repertoire bestaat uit nummers van bekende, maar ook van minder bekende artiesten. Op de songlist voor de Muzikale Wandeling op zondag 6 oktober 2019 staan o.a.: ‘Back in the water’ (HAEVN), ‘Curacao’ (Emma Bale), ‘Diggin’’ (Kovacs), ‘Wat is mijn hart’ (Marco Borsato), ‘Love Runs Out’ (One Republic).

 • MATTHIAS KLEINER & JAN JORIS NIEUWENHUIS

  Ze kennen elkaar uit het Symfonieorkest Rheine, waar ze beiden spelen.. Bij de zoektocht naar originele muziek voor deze niet echt voor de hand liggende combinatie valt het op dat het veelal werk is van componerende contrabassisten. Of zijn het bassende componisten? (Tim Goplerud, Frank Proto, Adrian Mann, François Rabbath, Andrew Kohn, Jon Deak, Robert Gibson). En verhoudingsgewijs veel dames (Andrea Clearfield, Valerie Coleman, Julie Johnson, Elizabeth Raum, Margi Griebling, Sylvia Maessen)… In totaal zijn er slechts een paar dozijn stukken voor deze combinatie geschreven. Verwacht vooral geen Bach of Beethoven, het oudste stuk is nog geen 60 jaar oud. Nee, denk eerder aan spannende, eigentijdse klanken! Speciaal voor deze gelegenheid in Delden is Vernon J. Sandoz III uit New Orleans een stuk aan het componeren: Dr. Jack. Iets met hobo… Mocht het op tijd af zijn, krijgt u dat natuurlijk te horen. Of misschien een nieuw stuk van (jazz)hoboïste María Josefa Contreras Gamez… Laat u verrassen door deze bijzondere combinatie! Matthias Kleiner, contrabas. Jan Joris Nieuwenhuis, hobo & althobo.

 • VOCAAL ENSEMBLE DE TROUBADOURS

  Het vocaal ensemble De Troubadours is sinds zijn oprichting in 1933 een gezelschap van beperkte omvang geweest. Het ensemble telt momenteel 15 zangers. Het is één van de weinige A-koren (ensembles) van de Koninklijke Nederlandse Zangers Bond. Het vocaal ensemble De Troubadours neemt een aparte plaats in tussen de grote aantal mannenkoren. Onder de muzikale leiding van dirigent Jurriaan Poesse zoeken de 15 troubadours hun kracht niet in de massale koorzang, maar stellen ze zich met veel raffinement en met een afgewogen klank en speelsheid in dienst van tekst en muziek. Zowel nationaal als internationaal scoren zij goed op concerten en concoursen. Eén van de hoogtepunten was in 2003, toen het ensemble onder leiding van Jan Heijmink Liesert tot beste vocaal ensemble van Nederland werd uitgeroepen. Goede stemmen, vriendschap, discipline en uitstekende dirigenten hebben bijgedragen tot het succes van de afgelopen 86 jaar. Om dit niveau te behouden wordt er van de leden verwacht dat ze naast het bijwonen van de wekelijkse repetitie, ook thuis oefenen en werken aan hun eigen ontwikkeling als zanger van het vocaal ensemble. Traditiegetrouw zingt het vocaal ensemble werken van Schubert, Renaissance, eigentijdse composities en bijzonder volkslied bewerkingen, waarvan er enkele speciaal voor het ensemble zijn geschreven en gecomponeerd. Ook close Harmony en Barbershop nummers behoren tot ons repertoire.

 • BART VERPALEN

  Bart Verpalen was een in de jaren 60 één van de oprichters van de Drentse band ‘Rainy-Day Men’ (voorheen The Fellows) Deze band speelde muziek van onder meer Them, the Animals en John Mayall’s Bluesbreakers en trad met veel succes op in clubs in Noord Nederland en Duitsland. Later speelt hij samen met Jacqueline Simon geruime tijd in de Winterswijkse folk-rockgroep ‘Goed Folk’ en daarna als duo “Strange affair” Verhuisd naar Enschede deed hij wat sessiewerk met o.a. Wouter Muller en trad hij solo op met combinaties van Britse folk, Amerikaanse blues en eigen composities. De laatste jaren treedt hij weer regelmatig met zijn “oude” maatje, Gerard Rolink op onder de naam “Rolink & Verpalen” met oude blues, moderne folk en popnummers, dit alles overgoten met een eigenzinnig sausje van soms heftig dan weer ingetogen gitaarwerk en dito zang Bart zingt en speelt allerlei gitaren, dulcimer en Ierse bouzouki.

 •  EVANDER EIJSSINK & MEREL COSTER

  Wij zijn erg blij en trots dit jaar het duo van 2 jonge, bijzondere muziektalenten uit eigen omgeving te mogen presenteren. Evander Eijsink Evander, (2008) raakte op jonge leeftijd al in de ban van de piano, en bleek een natuurtalent. Zijn passie en toewijding hebben hem inmiddels vele concerten, concoursen en masterclasses opgeleverd in zowel binnen- als buitenland. In 2014 won hij al de eerste prijs op het Haydn muziekfestival in Groningen. Ook sleepte hij prijzen in de wacht bij de finale van het YPF Junior Concours in Amsterdam (2015), het Junior Prinses Christinaconcours (2016) en de 1ste prijs bij het Steinway pianoconcours (2016) in Amsterdam. In 2017 won hij de finale van de Vitezslav Novakpiano Competitie in Tsjechië. Ook trad hij regelmatig op voor de Nederlandse televisie en radio. Evander speelde met Lucas & Arthur Jussen op de Uitmarkt in Amsterdam en zij coachten hem een jaar lang in het kader van het project “ABNAMRO Talent van de toekomst”. Evander studeert momenteel bij Marlies van Gent aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag (SvjT). Dit jaar zet hij zich in als ambassadeur voor het borgen van cultuurontwikkeling voor kinderen in Overijssel. Merel Coster Merel Coster (2006) is begonnen met cellospelen toen ze 4 jaar oud was. Ze speelt nu ruim 8 jaar en heeft sinds 2015 les van René Geesing in Enschede. In 2017 kreeg ze een aanmoedigingsprijs op het Britten Concours in Zwolle en in 2019 heeft ze bij het Britten Concours de 2e prijs gewonnen. Een week daarna won ze bij het Prinses Christina Concours de 3e prijs in de regionale finale. Sinds Merel is begonnen met cellospelen heeft ze regelmatig gespeeld bij (huis)concertjes, vaak begeleid door een pianist of een tweede cellist. In groep 8 heeft Merel een jaar lang muziektheorielessen gevolgd bij Academia Musica. Zij hebben haar geholpen muziek beter te begrijpen. In die periode heeft Merel ook veel muzikale contacten gelegd met andere musici waarmee ze nu regelmatig optreedt. De laatste paar jaar speelt ze dan ook vaak in andere bezettingen (samen met o.a. fagot, viool of klarinet), wat ze erg leuk vindt. Onlangs trad ze op als solist bij het Britten Jeugd Strijkorkest.

 • SOUNDSCAPE

  De songs van Vocal Group “Soundscape” uit Enschede zijn door hun dirigent en arrangeur Rogier IJmker gearrangeerd tot een ‘soundscape’, waarmee de groep zich onderscheidt van andere groepen. Het repertoire bestaat uit nummers van bekende, maar ook van minder bekende artiesten. Op de songlist voor de Muzikale Wandeling op zondag 6 oktober 2019 staan o.a.: ‘Back in the water’ (HAEVN), ‘Curacao’ (Emma Bale), ‘Diggin’’ (Kovacs), ‘Wat is mijn hart’ (Marco Borsato), ‘Love Runs Out’ (One Republic).