Jonge musici

Ook dit jaar laten jonge musici hun talenten horen. Voorafgaand aan elk concert, zal er in verschillende huiskamers een “jong talent concert” plaatsvinden.

Hieronder zullen de talenten zichzelf even voorstellen.

Anne Huibers – podium Bonebakker

Ik ben Anne Huibers, 10 jaar oud en zit in groep 8 van basisschool en ik woon in Hengelo. Toen ik 7 jaar oud was ben in begonnen met pianoles op de muziekschool en ben gaan zingen bij het kinderkoor. Omdat ik het zingen zo leuk vond ben ik zanglessen gaan nemen op de muziekschool Oyfo in Hengelo bij zangdocent Bram van der Beek. Dit jaar nu voor het 3e jaar. Ik vind het heel erg leuk om musical liedjes te zingen en vind het belangrijk om ook buiten het zingen van de tekst dit ook dit te kunnen laten zien. Diverse keren heb ik al mogen optreden samen met mijn zangdocent wat ik dan ook met heel veel plezier mag doen. Ik was dan ook ontzettend verrast dat ik werd uitgenodigd om in Delden voor jullie te mogen zingen.

Mirthe de Vries – podium Voskamp

Mirthe de Vries is 12 jaar en al sinds ze heel jong was geboeid door klassieke muziek. Ze begon op haar zevende met pianoles en hoewel er niemand in haar omgeving was die piano speelde was ze er zeker van dat dit het instrument was dat zij wilde leren bespelen. Ze speelt met veel plezier verschillende stukken uit verschillende perioden. Ze houdt het meest van stukken die iets met haar doen. Tijdens de muzikale wandeling speelt ze “Für Elise” van Beethoven.

Anna van Dijken – podium Oude Blasius

Mijn naam is Anna van Dijken ik ben 11 jaar. Ik ben geboren in Windhoek – Namibie en sinds 3 jaar woon ik met mijn Mamma en Pappa in Gorsel. Ik heb al 3 jaar pianoles van de aardige meneer Chrisitov, verbonden aan de muziekschool Zutphen.

Nina Companje – podium Finkers

Hoi ik ben Nina, in ben 15 jaar en ik kom uit Markelo. Ik ben op mijn 9e volgens mij begonnen met drum-les bij de fanfare in Markelo. Op dit moment speel ik bij het fanfare orkest en drumband van Markelo, een drumgroep met jongens uit Markelo en Diepenheim en dit seizoen start ik bij het tjso (Twents jeugd symfonie orkest). Drummen gaat voor mij verder dan een drumstel of trommel, maar ook pauken of xylofoon.
Tijdens deze wandeling bespeel ik de xylofoon.

Het mooie van muziek maken is dat je mensen entertaint en soms ook mensen kan raken. Dat lukt solo minder maar met een orkest gebeurt eerder. Het is mooi om dat te beleven.

Florine Braakman – podium Klumpers

Florine Braakman (2006) speelt 5 jaar viool.
Met de viool was het liefde op het eerste gezicht. Zij geniet van de klank en de mogelijkheden van het instrument. Maar vioolspelen is heel veel oefenen en Florine is perfectionistisch. Het moet klinken zoals zij het in haar hoofd heeft en het is pas goed als het goed is.
Florine heeft les aan de Muziekschool Hof van Twente bij docente Ewa Zbyszynska en speelt in het Twents Jeugd Symfonie Orkest.

Fenne Gerritsjans – podium Het Witte Paard

Fenne speelt sinds september 2017 piano en volgt haar lessen bij de muziekschool Hof van Twente bij docente Anouk de Jong. De muziekstijlen die ze speelt zijn divers en variëren van klassiek tot jazz. Afgelopen voorjaar heeft ze haar A-examen gehaald. Ze speelt voor het tweede jaar mee als jong talent bij de Muzikale Wandeling door Delden.