Home » Bison Futé en " Soundscape”

Bison Futé – Het klein Hengelo's mannenkoor op een mooie weg naar zonnige oorden

Het kleinkoor Bison Futé bestaat uit 12 mannen die allen lid zijn van het Koninklijk Hengelo ’s Mannenkoor (KHM).  Het zijn zangers die naast het grote koor nèt iets meer willen. Ze zingen dan ook een repertoire dat enigszins afwijkt van het KHM-repertoire.

Wat geldt voor het grote koor, geldt ook voor Bison Futé, n.l. een repertoire met een grote variëteit. Mooie klassieke stukken worden afgewisseld met luchtige en vlotte nummers, zoals 4-stemmige bewerkingen van hits uit de jaren 60, 70 en 80. Maar ook bewerkingen van moderne popsongs worden niet uit de weg  gegaan. Het voordeel hiervan is dat voor elk optreden wordt bekeken wat de voorkeur is van het te verwachten publiek.

Bison Futé staat onder leiding van Jeffrey Bokma.

Jeffrey heeft van 1995 t/m 1999 'Klassieke Zang' aan het Conservatorium gestudeerd in Enschede en Zwolle. Van 2004 tot 2006 studeerde hij muziektherapie aan het Conservatorium.

Jeffrey geeft zangles en begeleidt kleine vocale ensembles en maakt arrangementen voor zijn koren

"Soundscape”

"Soundscape” uit Enschede is een kleine vocal group met een bijzonder repertoire. Alle songs zijn door hun dirigent en arrangeur Rogier IJmker op een nieuwe en verfrissende manier gearrangeerd, waardoor de groep in vergelijking met andere groepen een uniek en eigen geluid heeft. Het repertoire bestaat uit nummers van bekende, maar ook van minder bekende artiesten. Op de songlist voor de Muzikale Wandeling in Delden op 7 oktober 2018 staan o.a.: 'Undisclosed Desires' (Muse), 'Laura Palmer' (Bastille), 'No Roots' (Alice Merton) en 'Ken je mij?' (Huub Oosterhuis).