A1 Blaaskwintet

Het door onze bezoekers zeer gewaardeerde A-1 blaaskwintet bestaat uit vijf enthousiaste en gelouterde amateurmusici uit het oosten van ons land. Na jaren ervaring in ensembles en orkesten hebben zij hun talenten gebundeld.

De samenstelling van het kwartet:

  • Maria Haverkate, fagot
  • Henk Fischer, hoorn
  • Dini Schuck, fluit
  • Jos van Deemster, klarinet
  • Fokke Meima, hobo

De naam dankt het kwintet aan de A-1, de toon waarop gestemd wordt, alsmede aan de snelweg A-1 die de woonplaatsen van de spelers verbindt. Jaarlijks verzorgt het A-1 Blaaskwintet concerten op diverse locaties rondom de A-1 en daarbuiten.

Annelies Lamm

De mezzosopraan Annelies Lamm studeerde solozang bij Henk Smit aan het Twents Conservatorium en volgde daarna cursussen o.a. bij Udo Reinemann. In 1989 was zij winnares van het Marriott Opera Concours te Amsterdam. Regelmatig is ze altsoliste in de Passionen en het Weihnachtsoratorium van Bach en het Requiem van Verdi. Ze zong in Mahlers tweede symfonie bij het Gelders Orkest en gaf in Praag de wereldpremière van een liederencyclus van de Tsjechische componist Jan Klusak. Bij de zaterdagmatinee in het Concertgebouw zong ze o.a in Le premier et dernier testament van Nicolas Obouchov en de Glagolitische mis van Janác…ek. In Leipzig zong ze de rol van Larina uit de opera Jevgeni Onjegin. Annelies Lamm heeft talloze rollen gezongen bij de Nationale Reisopera.

Willem Kersing

Dr. Willem Kersing was tot 2011 werkzaam als KNO-arts/ Foniater ( stem- en spraakarts) in het Medisch Spectrum Twente te Enschede. Sinds 2000 verbonden aan het UMCU als universitair hoofddocent Foniatrie. Speelt sinds zijn vijfde jaar piano. Hij studeerde aan het conservatorium Utrecht en Enschede en maakt deel uit van diverse piano-duo’s,-trio’s, -kwartetten en – kwintetten. Ook begeleidt hij vele zangers/zangeressen o.a. in de coaching van jonge zangers door Marion van den Akker. Momenteel werkt hij aan een programma over de muziek van de Eerste Wereldoorlog tgv de herdenking van het 100-jarig einde van deze oorlog.